søndag 30. august 2009

DeUsynlige

DeUsynlige er regissert av Erik Poppe.(Scpaaa, Hawaii Oslo)

Første del av filmen er relativt interessant, og handler om Thomas som slipper ut av fengsel. I flashbacks for vi se at han og en annen kidnappet en gutt i barnevogn og drepte han. Men vi får aldri vite grunnen. Det er liksom sånn: "Hey, vi tar den barnevogna der og stikker vi..." Hmm, okay? Men, men. Man skal liksom føle for denne Thomas karakteren.

Han får bank rett før han slipper ut av fengsel(lurer på hvorfor?), han spiller veldig fint i kirken han får jobb i som organist, selv om han har brekt et par fingre. Han er SÅ flink, jada. Så er det romanse på gang med presten i kirka, og før vi vet ordet av det har han nesten flytta inn med henne og sønnen hennes. Det var de første 40 minuttene.

De neste 50 minuttene handler om mora til gutten han drepte, men nå føler ikke manusforfatteren for å investere noe særlig i karakterene, med Thomas ble det hvertfall forsøkt. (uten særlig hell) Her kastes vi inn i at hun og mannen, og deres to adoptiv barn skal flytte til danmark. Samtig finner hun ut at Thomas er ute av fengsel. Historien står egentlig på stedet hvil, for denne historien skjer samtidig med det som skjedde de første 40 minuttene av filmen.

Ok skuespill av han som spiller Thomas, selv om man ikke føler spesielt med han. Han drepte tross alt en uskyldig liten gutt. Resten av skuespillerene er irriterende, og man føler ikke for noen av karakterene. Spesielt barna i filmen spiller veldig dårlig, de er mer som rekvisitter. Men dette er muligens manus eller regissør sin skyld, og ikke barnas.

Karakter: 2 av 6

4 kommentarer:

Adeal sa...

He he he, jeg ga den treer, men med litt usikkerhet...det hadde sine grunner.

Mmm sa...

Kan ikke fatte å begripe hvorfor denne har fått så mange 6'ere..

Adeal sa...

Det skjønner ikke jeg heller. Anmeldere er trolig for patriotiske.

Mmm sa...

Eller de er kjøpt og betalt av de som har lagd filmen, hehe.